Aannemer Hengelo en omgeving Enschede voor uw interieur en exterieur

Huis isoleren

Wilt u uw energierekening verlagen en uw leefcomfort verhogen? Het isoleren van uw woning zorgt voor beperking van het warmteverlies via ramen, muren, dak en vloer.

Vooral oudere woningen hebben veel baat bij isolatie. Bij deze woningen is het isoleren van een kap een ingreep die zich op korte termijn terug verdient en het leefklimaat aanzienlijk verbetert.

Isolatie uitvoeren

Afhankelijk van de situatie kan het isoleren op twee manieren worden uitgevoerd.

  • Isolatie van binnenuit: het isoleren van binnenuit komt vaak voor bij geschakelde woningen.  Deze manier van isoleren kan effectief zijn, mitst dit met zorg wordt uitgevoerd. Omdat de warme schil zich in deze detaillering aan de binnenzijde van de constructie gaat bevinden,  is er kans op ‘lekkage’ door condensatie, wat ernstige gevolgen kan hebben.
  • Isolatie van buitenuit: het isoleren van buitenuit is uitvoeringtechnisch beter toepasbaar en brengt minder risico’s met zich mee. Wel is met deze ingreep meer arbeid gemoeid. Immers,  heel de dakbedekking (pannen/ leien) zullen moeten worden verwijderd . Deze ingreep geeft tevens een verhoging van de dakconstructie ter hoogte van het nieuwe isolatiemateriaal. Dit heeft consequenties voor aansluitingen van goot en windveren.
     

Met beide vormen van isoleren hebben wij ruime ervaring.

Isolatie aan binnenkant aanbrengen

Bij het toepassen van isolatie van binnenuit is het van groot belang dat er altijd voldoende ventilatie blijft aan de buitenzijde van de isolatieplaat. Na het plaatsen van de isolatie wordt er een 'dampscherm' geplaatst, dit is een folie dat geen waterdamp doorlaat en voorkomt dat er condensatie kan optreden. De gehele constructie wordt met wandgipssaus afgewerkt, eventuele naden worden afgekit.

Isolatie aan buitenzijde aanbrengen

De isolatie aanbrengen aan de buitenzijde van de constructie geeft een gelijkmatige thermische schil. Deze aanpak vraagt meer voorbereiding en bij geschakelde woningen ook een eventuele samenwerking met buren. Na het verwijderen van de bestaande dakafwerking en panlatten kan de nieuwe isolatie worden aangebracht. Een aandachtspunt hierbij is de bevestiging. Gebruik een voldoende lange schroef en zorg bij renovatieplaten voor een afschuifbalk aan de onderzijde van de isolatie. Na het aanbrengen van de platen worden de nieuwe panlatten geplaatst en kan de dakafwerking worden aangebracht. De loodslabbe rondom schoorsteen en dakkapel worden vervangen en goten moeten indien nodig worden aangepast op de nieuwe dakhelling. 

AKbouw helpt u bij het in kaart brengen en de uitvoer van de isolatiekansen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. U vindt een contactformulier aan de rechterkant op deze pagina.

Neem contact met ons op: