Aannemer Hengelo en omgeving Enschede voor uw interieur en exterieur

Kozijnen vervangen

Zijn uw kozijnen verrot of beschadigd en wordt het hoog tijd om ze te vervangen? Het kan ook zijn dat uw oude kozijnen teveel tocht doorlaten, of dat ze afbreuk doen aan de uitstraling van uw woning.

Kozijn renoveren of vervangen?

Om te kunnen beoordelen of u het bestaande kozijn moet renoveren of dat vervangen een betere optie is, moet er vooraf een gedegen inspectie worden gedaan. Er moet rekening worden gehouden met het soort kozijn en in welke mate details moeten worden behouden.

AKbouw kan helpen bij het oplossen van uw kozijnproblemen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de werkzaamheden veel overlast veroorzaken. De bestaande kozijnen worden met zorg verwijderd om beschadigingen aan omliggende constructie te voorkomen. In de (spouw)muur worden voorzieningen getroffen om het nieuwe kozijn te bevestigen. Het nieuwe kozijn wordt met renovatieankers aan het metselwerk gekoppeld en voorzien van beglazing. Verdere afwerking zoals raamdorpelstenen worden indien nodig aangebracht. De werkzaamheden worden doorgaans binnen 1 dag uitgevoerd.

Kozijnen worden in gangbare situatie geplaatst als niet dragend element in de constructie van uw woning. Maar pas op, dit kan geen standaard uitgangspunt zijn. Het is van belang dat dit per situatie wordt bekeken.

Afhankelijk van uw wensen en de uitstraling van uw woning kunt u kiezen in welk materiaal uw nieuwe kozijnen worden uitgevoerd. De keuze wordt vaak gemaakt tussen kunststof kozijnen of houten kozijnen.

Kunststof kozijnen vs houten kozijnen

Kunststof kozijnen krijgen steeds vaker de voorkeur vanwege de aantrekkelijke prijzen, minimaal onderhoud, duurzame karakter, brandveiligheid en betere bescherming tegen inbraak.

Houten kozijnen hebben een chique uitstraling, maar moeten regelmatig onderhouden worden om te voorkomen dat de kleur gaat verweren of dat er houtrot inkomt. Als u het onderhoud structureel oppakt, kunnen uw houten kozijnen ruim 70 jaar mee.

Laat u verder informeren over de mogelijkheden om uw kozijnen te vervangen. Neem contact op via het formulier rechts op deze pagina.

Praktijkvoorbeeld fam. Boxhoorn

Bij de familie Boxhoorn hebben wij in februari 2014 hun woning voorzien van kamerhoge tuindeuren.

Bekijk de casus.

"Hartelijk bedankt, als ik nog eens iemand een aannemer mag aanbevelen is het AKbouw."

Lees de volledige referentie van Levinus Boxhoorn.

Neem contact met ons op: