Aannemer Hengelo en omgeving Enschede voor uw interieur en exterieur

Dak renoveren

In het algemeen wordt aangenomen dat het dak van een woning weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Toch is het van belang om de dakafwerking van uw woning met enige regelmaat te controleren. Het is raadzaam om uw dak eens in de vijf jaar te onderzoeken.

Dakpannen verzakt of gescheurd?

Zijn er pannen verzakt of gescheurd? Liggen de nokvorsten nog op hun plek? Zijn loodaansluitingen niet aangetast en hoe ziet eventueel opgaand metselwerk, zoals een schoorsteen, er uit? Meerdere zaken die gecontroleerd kunnen worden om de schade en overlast te beperken.

Door schade aan bijvoorbeeld dakpannen kan er in een keramische pan vocht binnendringen. Door bevriezing van dit vocht in de winterperiode kan de pan gaan scheuren. De dakpan is vervolgens niet meer wachterdicht en zo ontstaan lekkages.

Kapisolatie

Met het verwijderen van de bestaande dakafwerking worden ook uw dakbeschot en panlatten beoordeeld op kwaliteit. Door eerdere lekkages kunnen deze zijn aangetast. Mocht u een kaprenovatie overwegen, dan is het verstandig om uw kapisolatie vast te stellen. Een combinatie van deze werkzaamheden levert een aanzienlijke besparing op en er zijn tevens stimulerende maatregelen welke deze investering aantrekkelijk maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dakrenovatieproces

Doorgaans gaan wij bij het renoveren van uw dak als volgt te werk. De bestaande dakafwerking wordt van uw woning verwijderd en onderliggende constructie wordt ge├»nspecteerd. Eventuele gebreken kunnen worden hersteld en indien nodig worden er panlatten vervangen. Eventuele isolatie wordt aangebracht op het bestaande dakbeschot. Vaak worden deze platen gecombineerd met vooraf aangebrachte tengels waarop nieuwe panlatten worden aangebracht. 

U kunt er voor kiezen om bestaande pannen opnieuw aan te brengen. De kwaliteit en mogelijkheid van nalevering bepalen mede deze keuze. Voor het aanbrengen van de pan kunt u er voor kiezen de pan te impregneren. Vraag ons naar de mogelijkheden. Afhankelijk van de keuze om wel of geen isolatie toe te passen, zullen goten windveren en deklijsten moeten worden aangepast.

Neem contact met ons op: