Aannemer Hengelo en omgeving Enschede voor uw interieur en exterieur

Kozijnen renoveren

Denkt u dat uw kozijn toe is aan een grondige renovatie? 

Om te kunnen beoordelen of het bestaande kozijn kan worden hersteld of dat vervangen een betere optie is, moet er vooraf een gedegen inspectie worden gedaan. Er moet rekening worden gehouden met het soort kozijn en in welke mate details moeten worden behouden.

Kozijn renoveren. Hoe?

Bij een renovatie moet doorgaans als eerste de beglazing worden verwijderd. Vaak bevinden zich de slechte pekken in de onderaansluiting van het kozijn op de onderdorpel. De rotte delen van het kozijnhout worden met zorg verwijderd, zodat de nieuwe delen goed en aansluitend kunnen worden aangebracht. De nieuwe delen worden terplekke op maat gezaagd en voorzien van de juiste sponning. Na het inlijmen van de nieuwe delen worden aansluitingen indien nodig vlak geschuurd en voorzien van een grondverf. Het kozijn kan nu weer jaren mee en is gereed om er nieuwe/bestaande beglazing in aan te brengen. 

Impressie van kozijnrenovatie door AKbouw


Het kan ook een goede mogelijkheid zijn de slechte delen van het kozijn te vervangen. Dit kunnen bijvoorbeeld de onderdorpels, of de onderste delen van uw stijlen zijn. Bij deze ingreep is het verstandig om ook de conditie van uw glas te beoordelen. Door het gezamenlijk uitvoeren van deze werkzaamheden kunt u besparen op de bewerkingskosten.

Wilt u dat wij een inspectie komen doen van uw kozijnen, of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op via het formulier rechts op deze pagina.

Kozijnrenovatie kerk Neede

In september 2013 hebben wij in het kerkgebouw te Neede kozijnrenovatie uitgevoerd. 

Bekijk de casus.

Neem contact met ons op: